September 21, 2022

28. Jun će pokrenuti pravni postupak protiv lista ,,Novosti” zbog klevete

28. Jun je primoran da pokrene pravni postupak protiv lista ,,Novosti” zbog članka koji sugeriše da 28. Jun zloupotrebljava novac prikupljen za malog Pavla Dimitrijevića i njegovu porodicu.

Naša organizacija je donirala 300,000 dinara Danici Dimitrijevic (dokaz ispod) što je bilo više nego dovoljno da pokrije sve troškove porodice vezane za putovanje u Beograd i sastanke sa doktorima, kao i druge hitne potrebe do sada.

U finalnim smo etapama kupovine i opremanja kuće za porodicu Dimitrijević, i uspostavljanja fonda za prikupljanje novca za malog Pavla, SAMO TRI NEDELJE NAKON ŠTO SMO NAJAVILI AKCIJU.

U potrazi smo za kućom koja će odgovarati porodici od prve nedelje.

Novcu koji je prikupljen na Instagramu potrebno više od mesec dana da dospe, dok SMS porukama nekada treba i do 2 meseca. List ,,Novosti” je bio svestan ovoga jer je to način na koji sve humanitarne organizacije u Srbiji funkcionišu, ali su uprkos tome odlučili da objave svoj klevetnički članak.

Izazivamo Vas da pronadjete bilo koji drugi slučaj u istoriji Srbije u kojem je kuća kupljena za manje od tri nedelje.

Ovo je čista kleveta naše organizacije i to nećemo tolerisati. Ovakve priče škode najranjivijima u Srbiji i mi smo primorani da pokrenemo pravni postupak. Svi pravni troškovi biće pokriveni od strane članova organizacije 28. Jun.

Našim donorima se zahvaljujemo na 11 godina podrške. Nastavićemo da vas činimo ponosnim.

28. Jun je prva humanitarna organizacija sa Zapadnog Balkana koja je 2018. godine dobila specijalni konsultativni status pri Ujedinjenim Nacijama – odseku za ekonomska i socijalna pitanja (ECOSOC), specijalnu asocijaciju sa odsekom za globalne komuniacije Ujedinjenih Nacija 2019. godine, i 2020. bila učesnik programa Ujedinjenih Nacija – Global Compact. Takođe, mi smo jedina organizacija u regionu koja ima CAF sertifikaciju u SAD-u nakon što su naše finansije, rad na terenu i svi merljivi rezultati bili provereni – zbog čega smo dobili specijalni poreski status u SAD. Mi smo poslednji bastion za sve one porodice i pojedince koji traže slamku spasa. Proglašeni smo za najefikasniju humanitarnu organizaciju koja deluje na području zapadnog Balkana. Posetite link https://28jun.org/transparency/ da vidite gde tačno odlaze vaše donacije.