February 7, 2021

Record-breaking 2020/2021 Holiday Project Caps Off Record-breaking Year | Veliki Božićni projekat 2020/2021 obeležio je rekordnu godinu

Naš ogromni Božićni projekat zaokružio je rekordnu godinu za našu organizaciju. U 2020. godini, uprkos pandemiji Kovida-19, zemljotresima i poplavama, postavili smo rekord – dostavili humanitarnu pomoć u vrednosti od 1,6 miliona dolara. Preko 35.000 vas je ukazalo poverenje donirajući našem pokretu, što takođe predstavlja novi maksimum.

Za naš tradicionalni projekat na kraju godine, naši volonteri spakovali su hiljade božićnih paketa u našem skladištu u Beogradu, pre nego što su krenuli na isporuku – automobilom, kamionom ili motornim sankama – čak i u najudaljenija područja, dok su članovi naše dijaspore predstavljali podršku pri prikupljanju uloga i slanja donacija kući.

• Donirali smo hiljade poklona osnovnim školama, sirotištima, centrima za decu sa smetnjama u razvoju, bankama hrane i crkvama širom Centralne i Južne Srbije, Kosova i Metohije, Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Krajine kako bismo uneli duh praznika svakom detetu u nevolji.

• Pomogli smo u renoviranju kuća, kupili uređenje i donirali hranu, potrepštine, poklone i gotovinu desetinama najteže pogođenih porodica širom regiona (u Merdarima, Palama, Pančevu, Novom Selu, Ivanjici, Istočnom Sarajevu, Banja Luci) dajući im do znanja da ove godine nismo zaboravili na njihovu tešku situaciju.

• Prvi put ove godine, udružili smo se sa Magičnom Poštom i JP Poštom Srbije kako bismo poslali stoline božinskih poklona deci sa smetnjama u razvoju u svakom regionu Srbije – naši timovi su neumorno radili tokom zime kako bi svako dete osetilo koliko nam je važno i da nam je zaista stalo do njih.