October 30, 2022

„Зовем се Милијана. Имам 9 година и хоћу да живим.”

ПОТРЕСНА ПРИЧА СА ПЛАНИНЕ: Тешко болесна Милијана (9) и њена бака живе саме, далеко од цивилизације, ФАЛИ ИМ СВЕ!

Драги пријатељу,

 

Милијана је тешко болесна, десни бубрег јој је потпуно отказао, а леви је тешко инфициран, не може да прича нити да хода самостално. О Милијани се брине њена стара бака Лепосава, како она не може да хода, прича нити да гута чврсту храну. Бака Лепосава јој мења катетер на сваких пола сата, пасира и спрема једину храну коју Милијана може да једе (плазму и златни пек, супу), мења пелене и ради све што може за њу.

ENGLISH

Лепосава не прима ни пензију, већ се пријављује за једнократну помоћ због свих трошкова лечења, коју јој некад одобре, а некад не. Живе на планини, у засеоку Дурак, 40км од Кладова, где живи мали број домаћинстава, и мало чега има. Живе у кући од блата, старој 100 година, где немају ни купатило, ни веш машину. Лепосава сваког месеца иде у Кладово по катетере, газе, стерилне рукавице и осталу медицинску опрему коју мора да купи Милијани, али да би добила ово без чега Милијана не може да живи мора унапред да уплати новац апотеци, што није увек у могућности да уради. Није се много променило за две године од наше последње посете.

Како се зима ускоро приближава, као и сама опасност од урушавања, повећана буђ и друге непогоде, представљају све опаснију ситуацију за живот и здравље Милијане и њене баке, ми немамо другог избора него да изнајмимо тежу машинерију и поставимо им нову монтажну кућу на тој удаљеној планини.

Више о породици можете погледати овде: https://serbiantimes.info/potresna-prica-sa-planine-tesko-bolesna-milijana-9-i-njena-baka-zive-same-daleko-od-civilizacije-fali-im-sve/

Живот није имао милости према овој девојчици, њена једина нада смо ми и ви, немојмо да је разочарамо, донирајте, промените јој живот.

Credit Card/PayPal: https://28jun.org/donate/

Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/779350336497149/

⁣ SMS: Pošalji 1 na 1733⁣

⁣ Dinarski račun: 

Ime: 28. Jun⁣

⁣265 – 1110310003427 – 97⁣

Šifra plaćanja: 287 ili 288⁣

 

Bank Transfer Austria (EU):

Name: Humanitäre Organisation 28.Jun

IBAN: AT372011184561424300

SWIFT(BIC): GIBAATWWXXX