February 4, 2022

Последња жеља једне трајно болесне мајке је да се њеној деци не сруши кров на главу

Последња жеља једне трајно болесне мајке је да се њеној деци не сруши кров на главу. У Пепељевцу, у уџерици од блата, којој су скроз попуцали зидови и где је под изрован, а плафон као да ће се сваки час урушити, живи тешко болесна Живадинка Арсенијевић (50) којој је канцер достигао завршну фазу, са тројицом синова(од којих је један дете са посебним потребама) и рођеним братом.

У просторији од петнаестак квадрата су два импровизована кревета, шкиљава сијалица и икона на распуклом зиду. Сачекали су нас увијени у стару ћебад јер је једини извор топлоте зарђала, мала пећ на дрва. У кући нема воде, ни купатила, све од предмета је у стању распадања. Чесма је испред куће, нужника нема.
Да несрећа буде већа, Живадинка има канцер у завршној фази и од летос не може да устане из кревета, а следи јој и одлазак у болницу; али она највише стрепи за своју децу. Волела би да бар не мора да брине о њиховој безбедности у овим нехуманим условима . Двојица старијих синова, Никола (30) и Срећко (25) се труде да зараде нешто, али њихови приходи једва успевају да покрију основне животне намирнице. Најмлађи син Слађан (17) је дете са посебним потребама и хитно му је потребна посебна нега.
– Док се нисам разболела спремала сам и покушавала да скупим колико могу. Сада углавном лежим, а деца раде, купују храну, кромпир, пасуљ, брашно, колико можемо – прича Живадинка.
Претходних година некако и успевају да преживе и скупе новац за храну, али кућу никако не могу сами да обнове.
– Највише би нам значило када би могло да нам се помогне да средимо кућу. Знали би и ми мало да помогнемо мајсторима, има још мештана који би дошли да нам помогну – каже Срећко, који иначе помаже на једној оближњој фарми.
Ни Никола (30) није беспослен, он помаже у једној фирми у селу. Још неколико месеци, док најмлађи син Слађан (17) не заврши средњу школу, и остаће и без прихода који Живадинка остварује за њега.
Мештани Пепељевца рекли су нам да би сигуно помогли у издрадњи куће за своје частите комшије али потребна нам је Ваша помоћ да купимо грађевинске материјиале и обезбедимо храну, огрев, санитарије и иоле пристојан живот породици док кућа не буде завршена.
Пријатељу, не можемо затворити очи пред овим, не можемо заборавити на Живадинкину последњу жељу. Молимо Вас помозите колико сте у могућности, чак и најмања донација значиће много Арсенијевићима.
Online Donations:
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Credit Card: https://28jun.org/donate

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:

Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije